Lehet-e a fogszabályozás olyan hatékony felnőtteknél, mint gyerekeknél?

Az egészséges fogakat szinte minden életkorban lehet mozgatni. Sok fogállási probléma könnyen orvosolható felnőtteknél is, éppúgy, mint gyermekeknél. A fogszabályozás alatt a fogak ugyanúgy mozognak egy 75 éves felnőtt esetében, mint egy 12 éves gyereknél. Bonyolultabb esetekben, ugyanakkor, speciális kezelést írhatnak elő a felnőttnél.

Minden ötödik fogszabályozásra jelentkező egyén, felnőtt. Az Ön kérdésével kapcsolatosan érdeklődjön fogorvosánál vagy fogszabályozó szakorvosánál!

Miben különbözik a felnőtt fogszabályozás a gyerekekétől és a kamaszokétól?

Egyrészt a felnőttek növekedése leállt, másrészt előfordulhat náluk fogveszteség vagy fogat tápláló csonthiány. Ilyen esetekben a fogszabályozás csak egyik része a teljes kezelésnek. Ilyenkor a fogszabályozó szakorvos szoros együttműködése szükséges a szájsebésszel, a paradontológussal és a fogorvossal.

Ez biztosítja, hogy egy felnőtt személy komplikált esetét is szakszerűen orvosolják. Az alábbiakban olvasható, hogy miben különbözhet a felnőtt fogszabályozás a gyermekétől

A fogorvosom fogpótlást javasolt, de ezt megelőzően egy fogszabályozási kezelést, -miért?

A fogorvosa a legeredményesebb fogászati kezelés érdekében ajánl fogszabályozást. A legtöbb bonyolult foghelyreállítás, mint például a koronák, hidak és fogpótlások esetében is, a legjobb harapási eredmény csak akkor érheto el, ha a megmaradt fogak állása optimális.

A maradandó fog(ak) elvesztése okozhatja más fogak elmozdulását és dőlését. Ez harapási rendellenességhez, és rések kialakulásához vezethet, amelyet csak a hiányzó fog(ak) helyreállításával lehet orvosolni. Az eldőlt fogak kiegyenesítése azért is fontos, hogy átlagos harapási erot elbírjanak a jövőben

A fogaim már több mint 50 éve egyenetlenek, miért szükséges most mégis a fogszabályozás

A fogszabályozás mindig egy pozitív lépés, különösen felnőtteknél ahol fennáll egy régi probléma. A fogszabályozás visszaállíthatja a helyes állapotot. A fogak nemcsak, hogy jobban néznek ki ezután, de jobban is funkcionálnak. A gyönyörű és egészséges mosoly pedig növeli az önbecsülést bármely életkorban.

Van-e felső korhatár a fogszabályozó készülékek viselésében?

Nincs. Mivel az egészséges fogakat szinte minden életkorban lehet mozgatni, így a fogszabályozó orvos szépítheti az 50, 60 vagy még ennél is idősebb ember mosolyát is

Bejelentkezés fogszabályozásra

Amennyiben az általunk kínált kezelési lehetőségek felkeltették érdeklődését, kérem jelentkezzen be rendelőnkbe!

Bejelentkezés

Kérdések a szakorvoshoz

Amennyiben kérdései lennének a szakorvoshoz, kérem használja az alábbi lehetőséget.

Kérdések

incognito

inspire

damonpic

claritypic

fogszabályozás elérhetősége

Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 9. fsz./1
GPS:  47.501347, 19.052973
Telefon:  +36-1-302-7082, 
Mobil:   +36-30-294-7270

Nagyobb térképre váltás